Pilebooks Internetbokhandel
Medicinsk internetbokhandel och vanlig bokhandel

Köpvillkor

Tack för ditt besök i Pilebooks Internetbokhandel. Dina böcker/produkter levereras till den adress som du har uppgivit.

Våra svenska böcker kan i regel levereras på 3 arbetsdagar, men under våren 2005 kan störningar fördröja något, eftersom butiken är nystartad. Internationella böcker tar 1-2 veckor om vi måste beställa hem dem. Förseningar kan alltid uppstå. Pilebooks levererar för närvarande endast inom Sverige. Orderbekräftelse kommer till den mailadress som du lämnat.

Vi försöker i första hand skicka hela din beställning i samma försändelse, men vid leveransförsening kan den komma att delas upp. Om du beställer för över 250 kr inkl moms, så bjuder vi på pack & porto, som annars är 50 kronor inkl moms. Privatpersoner som beställer ska vara myndiga.

Priserna inkluderar moms och målsättningen är att kunna erbjuda låga priser på de flesta produkter. Variationer kan förekomma. Priserna, som är dagspriser, justeras fortlöpande, vilket inte meddelas på annat sätt. Momsen är fn 6% på böcker och 25% på talböcker och andra produkter.

Vi kan inte klara av bevakningar framåt, så du måste själv hålla utkik efter nya utgåvor etc. Däremot kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev (mail). Vi lämnar inte ersättning för förseningar eller ev felaktigheter i texterna, men hoppas att sådant inte ska behöva inträffa.

Produkterna/böckerna går som brev, paket eller företagspaket beroende på storlek och pris, till för oss bästa förutsättningar. Du får faktura för mindre beställningar (upp till 1500 kr inkl moms, för företag 5000 kr) och däröver levereras mot postförskott. Kortbetalning beräknas tillkomma som möjlighet under året 2005, men finns inte för närvarande. Vi förbehåller oss rätten att skicka mot postförskott även vid mindre beställningar utan att meddela detta specifikt.

Önskas faktura för större orderbelopp förbehåller vi oss rätten att göra kontroll av ev betalningsanmärkningar före leverans. För företag, kommuner, landsting och statliga organ är betalningstiden 30 dagar, för övriga 10 dagar.

Är din bok skadad vid leverans eller om vi gjort fel får du returnera boken på vår bekostnad. Kontakta oss enligt nedan i sådant fall. Man har rätt att returnera fullpris-produkter inom 14 dagar efter mottagandet (ångerrätt). I detta fall får du själv betala kostnaderna för returen och produkten ska vara i nyskick, annars måste vi debitera dig för produkten. Om du inte hämtar ut bokpaket eller postförskottsförsändelser debiteras du med 80 kr.

Vi sparar dina uppgifter i vårt kundregister, men lämnar dem inte vidare till andra aktörer (utöver inkasso etc).

Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med 80 kronor, samt med ränta 2% av fakturabeloppet per månad. Vid utebliven betalning går fakturan till inkasso.